17.8 C
София
събота, май 11, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ЕВРОБАСКЕТ 2022: Германия удари Франция в дербито в Кьолн (ВИДЕО)

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Германия удари Франция в дербито в Кьолн (ВИДЕО)

Още един повод за радост за феновете на немска земя

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Германия даде още един повод за радост на своите фенове на старта на Евробаскет 2022. В Кьолн момчетата на Горди Хърбърт се наложиха над Франция със 76:63 в първия си двубой от група B на турнира. 

НАЙ-ДОБРИ: Йоханес Тийман финишира с 14 точки и 6 борби за Германия. По 13 добавиха Маодо Ло и Найлс Гифи. Денис Шрьодер се отчете с 11 точки и 5 асистенции.

Гершон Ябуселе бе най-резултатен за Франция с 18 точки. Руди Гобер оформи дабъл-дабъл – 11 и 12 борби.

КЛЮЧЪТ: Домакините имаха аванс от 7 точки на голямата почивка, а след това заложиха на защитата. Маодо Ло и Денис Шрьодер създадоха хаос в редиците на съперника, който допусна 17 технически грешки. Германците бяха по-точни в стрелбата от средно разстояние – 57.6% срещу 41.9% за французите.

И ОЩЕ: Преди началото на двубоя на специална церемония бе изваден от употреба екипа с №14 в редиците на Германия в чест на постиженията на легендата на немския баскетбол Дирк Новицки. 44-годишният бивш баскетболист стана първият европеец, заслужил подобна чест.

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Извадиха от употреба екипа с №14 в немския национален отбор (ВИДЕО)

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 3 септември от 15.30 ч. Германия ще играе срещу Босна и Херцеговина. Същият ден от 18.45 ч. Франция ще излезе в сблъсък срещу Литва.

СТАТИСТИКА ОТ ФРАНЦИЯ – ГЕРМАНИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани